Het Overleg Zeeuwse Overheden organiseert op 31 mei de OZO netwerkbijeenkomst in Middelburg voor alle bestuurders en volksvertegenwoordigers van de Zeeuwse overheden.
Dé gelegenheid om te netwerken met een educatief tintje in de vorm van een workshop, inspiratiesessie of excursie.

Programma:
17:30 – 18:00: inloop
18:00 – 18:15: sprekers

  • Welkom in het Joint Research Center Zeeland door prof. dr Barbara M. Oomen, voorzitter van College van Bestuur HZ University of Applied Sciences
  • Introductie door Han Polman, commissaris van de Koning en voorzitter van het Overleg Zeeuwse Overheden
  • Gelegenheid voor gesprek met minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

18:15 – 19:15: gezamenlijk diner
19:30 – 20:30: start workshops*
20:30 – 21:30: netwerkborrel

INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK

1. Workshop: BREDE WELVAART IN CIJFERS

Ruben de Cuyper en Luc Verschuren van de HZ University of Applied Sciences brengen de brede welvaart in Zeeland in beeld. Wat gaat goed, waarover zijn zorgen? Een interactieve workshop voor iedereen die Zeeland beter wil leren kennen en waar u voordeel mee kunt doen.

2. Workshop: BEZOEK HET JOINT RESEARCH CENTER ZEELAND (JRCZ)

Het Joint Research Center Zeeland (JRCZ) is een gezamenlijk onderzoekslaboratorium voor studenten, onderzoekers, bedrijven en de overheid. In het JRCZ werkt men samen aan vraagstukken die relevant zijn in een deltagebied als Zeeland.  Nieuwsgierig waar de studenten van Scalda, de HZ en University College Roosevelt (UCR)  nauw samenwerken? Ga mee en ontdek de inspirerende en innovatieve werkomgeving met moderne onderzoekslaboratoria en practicumruimtes.

3. Workshop: KANSEN VOOR ZEELAND

Geen pleisters plakken maar kansen pakken! Een Regiodeal voor Zeeland zorgt voor een impuls op korte termijn. Maar als het gaat om de toekomst van Zeeland willen we zekerheid voor de lange termijn. Welke kansen biedt het rapport ‘Elke Regio Telt’?

4. Inspiratiesessie: SOCIAL MEDIA VOOR VOLKSVERTEGENWOORDIGERS EN BESTUURDERS

Steeds vaker communiceren we via social media kanalen. Blijf op de hoogte en neem samen met Maria Cappon van de Social Media Company een kijkje naar de trends in social media, de praktijk en hoe uw werk beter zichtbaar wordt.

5. Excursie en workshop: BEZOEK DAMEN NAVAL IN VLISSINGEN

Damen Naval opent de deuren van het monumentale hoofdkantoor in Vlissingen en praat graag samen met u over het arbeidsmarkt vraagstuk in combinatie met het vestigingsklimaat. Busvervoer is geregeld voor u.

6. Workshop: LOBBY ONTHULD

“Den Haag luistert niet naar ons” en “Het moet van Brussel”. Statements die we vaak horen, maar niet als het aan lobbyisten Johanna en Corine ligt. Johanna en Corine reconstrueren samen met u een Haags en Brussels lobbydossier.  Wat waren kantelpunten?  Ze laten de gereedschapskist van de lobby zien en leren u hoe u ook lobbyist van Zeeland kan zijn.

 

Persoonsgegevens:
Het Overleg Zeeuwse Overheden / Regiobureau Zeeland gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens overeenkomstig de vereisten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en zorgt voor passende beveiliging van uw persoonsgegevens. In lijn met de daarvoor geldende wettelijke eisen en richtlijnen. Bekijk onze privacyverklaring op onze website voor meer informatie.
Beeldmateriaal:
tijdens deze bijeenkomst wordt beeldmateriaal (foto’s/video’s) gemaakt. Dit materiaal kan ten behoeve van deze bijeenkomst gepubliceerd worden op de verschillende kanalen van het Overleg Zeeuwse Overheden / Regiobureau Zeeland.

Aanmelden

Workshops

1e voorkeur 2e voorkeur 3e voorkeur