Een jaar geleden presenteerde Zeeland de ‘Haagse 2-daagse’ in perscentrum Nieuwspoort. Zeeuwse ambtenaren, bestuurders, lobbyisten en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven gingen in gesprek met Haagse collega’s en Kamerleden. Het jaarlijkse evenement wordt georganiseerd om te laten zien waar Zeeland werk van maakt, waar de provincie tegenaan loopt en voor welke kansen hulp van het Rijk noodzakelijk is.

In verband met de aangescherpte covid-19 maatregelen, is het dit jaar niet mogelijk om een fysiek evenement te organiseren. Maar dat weerhield Zeeland er niet van om de Zeeuwse zaken op een andere manier onder de aandacht te brengen. Met dank aan de medewerkers van Provincie Zeeland die dit initiatief met hun steun mede mogelijk maken werd achter de schermen aan een alternatief gewerkt.

De Zeeuwse zaken, van cultuur tot energietransitie, zijn opgesteld in een lobby flyer door de dertien Zeeuwse gemeenten, het waterschap Scheldestromen en de Provincie Zeeland verenigd in het Overleg Zeeuwse Overheden (OZO). De flyer omvat een breed aantal onderwerpen en zijn van groot belang voor de toekomst van Zeeland. En om nuttig en aangenaam te verenigen, ontvangen de lezers van de lobbyflyer er een lekker blik Zeeuwse knopdrop bij. Zeeland vraagt op deze manier  om blijvend oog te hebben voor de Zeeuwse zaken. 

In de toekomst hopen de Zeeuwse overheden weer fysieke ontmoetingen te kunnen organiseren om te spreken over Zeeland en Nederland.

Terug naar het overzicht