De Zeeuwse kandidaten maken zich klaar voor de Tweede Kamer verkiezingen op 22 november. Op bijna elke verkiezingslijst staat wel een Zeeuw. Om ze een steuntje in de rug te geven heeft lobbyist Corine Fontijn namens de Zeeuwse overheden een aantal kandidaten afgelopen week een Zeeuws campagnesurvivalpakketje overhandigd. Zo namen Simon Pouwelse, Chris Simons, Anita Pijpelink, Christine Govaert, Easther Houmes, Joba van den Berg en Jacqueline van den Hil een pakketje met Zeeuwse producten in ontvangst.

Regionale vertegenwoordiging in de Tweede Kamer is belangrijk voor Zeeland. De Zeeuwse overheden kijken uit naar de samenwerking met de nieuwe Zeeuwse Kamerleden en zullen daar ook verder in investeren. Een aantal  van de kandidaten maakten van de gelegenheid gebruik om nog even toe te lichten hoe ze zich willen inzetten voor Zeeland de komende regeerperiode:

Easther Houmes, Tweede Kamerkandidaat voor het CDA
“Ik ben vastbesloten om onze provincie te vertegenwoordigen en te dienen. Mijn focus ligt op recht doen aan de regio. Zorg, onderwijs, gemeenschapsvoorzieningen en de bereikbaarheid hiervan zijn cruciaal voor de levenskwaliteit van Zeeuwen, en ik zal me inzetten voor betere voorzieningen op deze gebieden. Daarnaast is het essentieel om recht te doen aan onze regio. Zeeland heeft unieke uitdagingen en kansen, en ik wil ervoor zorgen dat beleid en investeringen aansluiten op de behoeften van onze provincie. Want het gaat pas goed me Nederland, als het overal goed gaat!”

Christine Govaert, Tweede Kamerkandidaat voor de BBB
“Voor alle Zeeuwse burgers, bedrijven en overheden ben ik bereikbaar in Den Haag voor álle Zeeuwse zaken. Er zijn wat mij betreft drie soorten antwoorden; ja, nee en ik weet het niet maar ik ga zorgen dat ik het antwoord voor je krijg. Schroom nooit om met mij contact op te nemen via mail & telefoon. Via de socials als Linkedin, Instagram, Twitter en Facebook zal ik iedereen zo goed mogelijk proberen te informeren. Want alleen als je weet wat er aan de hand is, kun je reageren. Voorkomen dat de overheid over mensen heen walst is voor mij prioriteit 1. Of het nu kerncentrales zijn of marinierskazernes. De Zeeuwse zaak is mijn zaak.”

Jacqueline van den Hil, is lid van de Tweede Kamer en staat weer op de lijst van de VVD
“Graag ga ik door als Zeeuws Kamerlid en hoop daarmee de constructieve en prettige samenwerking te kunnen voortzetten. Want we hebben mooie dingen gedaan samen. Zo hebben we ons hard gemaakt voor meer tandartsen en een extra opleiding dichter bij Zeeland, is er een opleiding voor Physician Assistants op de Hoge School Zeeland gerealiseerd en zijn er extra huisartsen opgeleid, is de Westerscheldetunnel tolvrij gemaakt, vond de herdenking van de Watersnoodramp uit 1953 voor het eerst ook in de Tweede Kamer plaats en uiteindelijk komt er nu in het nieuwe Kamergebouw zelfs een herdenkingsplek voor de ramp.”

Simon Pouwelse, Tweede Kamerkandidaat voor Nieuw Sociaal Contract (NSC)
“Ik ben er trots op dat wij als NSC opkomen voor de Zeeuwse bestaanszekerheid. Dat is ook precies waar ik in Den Haag mijzelf voor wil inzetten. Als geboren Zeeuw, en als collega bij de Provincie Zeeland, begrijp ik de Zeeuwse uitdagingen goed. Daarom ben ik zo blij dat ons verkiezingsprogramma ook gaat over een tolvrije Westerscheldetunnel, over beter openbaar vervoer in de regio, over het beperken van de wildgroei aan vakantieparken en over een beter deltaplan voor waterveiligheid, waterkwaliteit en droogte. Daarnaast werk ik nu aan de digitale ontwikkelingen van Zeeland, waarvoor ik mij ook zeker blijf inzetten in Den Haag.”

Joba van den Berg, is lid van de Tweede Kamer en staat als lijstduwer op de lijst van het CDA
“Vanuit Zeeland weet ik dat bereikbare zorg niet voor heel Nederland vanzelfsprekend is. Met een initiatiefnota heb ik het behoud van regionale ziekenhuizen en acute zorg in 2019 hoog op de agenda gezet. Als het aanbod in de acute zorg gaat veranderen, moet de aanbieder nu in overleg met de betrokken gemeenten. Eindelijk komt er ook een eerlijke spreiding van opleidingsplaatsen van huis- en tandartsen zodat die ook voldoende gevestigd worden in Zeeland.
Daarnaast was ik de linking-pin voor Zeeland. Elke ochtend scande ik de Zeeuwse media en mijn collega’s waren pas van me af als ze het probleem hadden opgepakt. Het was een eer volksvertegenwoordiger te mogen zijn en Zeeland te dienen!”

We wensen de Zeeuwse kandidaten veel succes op 22 november.

 

Terug naar het overzicht