Inventarisatie 6-daagse training 'Privaatrecht binnen de overheid'

Privaatrecht speelt in veel gemeenten een steeds grotere rol in het juridisch veld. De training is bedoeld voor juristen en gaat in op de volgende onderwerpen : - privaat versus bestuursrecht; - verbintenissen; - overeenkomsten van de overheid; - aansprakelijkheid.

Interesse?

Heb je interesse in deze 6-daagse training 'Privaatrecht binnen de overheid', meldt je dan aan via deze site. Wanneer er voldoende belangstelleden zijn (minimaal 10), dan organiseren wij graag deze training voor u. Voor meer info over de kosten of andere vragen, stuur een mail aan : ZA@zeeuwsegemeenten.nl

 

Meer info

In je dagelijks werk bij de overheid krijg je regelmatig te maken met het privaatrecht. Of je nu onderhandelt over een overeenkomst, eigendommen beheert of geconfronteerd wordt met een schadeclaim. Daarom is relevante kennis van het privaatrecht heel belangrijk voor jou. Tijdens deze opleiding ga je aan de slag met de verschillende aspecten van het privaatrecht. Je leert de theorie en kunt die meteen toepassen in je eigen praktijk.

Inhoud training Je bent volledig op de hoogte van de verschillende aspecten van het privaatrecht waar de overheid als vorderende of verwerende partij betrokken bij kan raken Je bent vertrouwd met het begrip nadeelcompensatie en hebt inzicht verworven in de actuele ontwikkelingen op het terrein van het zuivere schadebesluit Je bent bekend met de tweewegenleer en wanneer de doorkruisingsleer van toepassing is Je weet een concrete vertaalslag te maken van de in de opleiding opgedane inzichten naar je eigen werkpraktijk

Voor wie Je werkt als beleidsmedewerker of adviseur algemeen juridische zaken/bestuurlijke zaken bij een ministerie, zelfstandig bestuursorgaan (ZBO), provincie, waterschap, gemeente of uitvoeringsorganisatie.

 

 

Aanmelden

Terug naar het overzicht